Welcome To Bella's Blog . Be nice please
Follow Me | Homie
Saranghae Youu

Tips Pemakaian Tudung Dengan Betul
Monday, April 15, 2013 | 6:17 AM | 0 Cute

Apa khabar korang, semua? Sihat? Bella alhamdulillah sihat walafiat . haha .Okay, rasanya dah lama bella tak online kan? Hari ini kan, bella nak update pasal cara pemakaian tudung . Mesti ramai yang minat kan? Hehe, okay . jom kita share sikit tips yang bella nak bagi kat korang ni . 

1. Janganlah pakai tudung yang menampakkan susuk leher dan dada korang tuh . Tapi kalau korang nak jugaa pakai tudung jarang sebab dah terbeli mahal2 , seeloknya korang pakailah inner neck supaya dapa tutup leher korang tuh :)

2. Make sure korang pakai Inner Neck atau anak tudung supaya dapat tutup rambut korang yang comel2 tuh . Dan nampak lah kemas sikit serta lebih bergaya , cewahh . 

3. Untuk lebih berseri, korang bolehlah tambah sedikit akseosori seperti keronsang  Kedudukan keronsang juga memainkan peranan penting tau , take a note !


5. Jangan tutup bahu dengan tudung korang tuh, nanti lagi nampak badan korang tuh besar . Paham dakk? So, korang bolehlah pinkan kerongsang pada bahagian bahu supaya tidak mnggelebeh, haha :)

6. Selain itu, korang juga digalakkan memakai baju corak kosong supaya senang nak matching dengan tudung korang tuh, boleh juga pakai tudung bercorak :)

Okay, itulah serba sedikit tips bertudung dengan betul oleh bella . Hope tips ni dapatlah membantu korang serba sedikit cara pemakaian tudung dengan betul mengikut syariat Islam . 

Selamat mencuba 


♥ Old ♥ | $♥ New ♥
Da Princess

Assalamualaikum , congrats because you were step in this blog . Leave your footprints on my chatbox . Thanks for visiting babe :)
Status :
You're mine, mine, mine! Hahaha. Thanks awakk <3

: The queen of the blog is Bella
: Sunshine
: View with Google Chrome.
: Meet me at :-
Instagram | Facebook


Story Of My Life


Voice Out

No haters and anons ♥
Respect must be
Think before you write
No rapping , spamming or childish act
Your word is represent your actual behavior
Pls leave your correct URL Blog


Credit